Boek

Om een breder publiek kennis te maken met de wonderlijke werking van Sensorische Informatieverwerking, schreef Karen de Vriend het boek ‘Help, zintuiglijke prikkels! – Verklaar en verander gedrag met Sensorische Informatieverwerking’.
Dit boek is een basisboek met uitleg van de zintuiglijke prikkelverwerking en praktische tips. Inmiddels is de tweede druk verkrijgbaar!

Over het boek

Sommige mensen worden regelmatig overweldigd door de wereld om hen heen, terwijl het leven voor anderen juist niet snel en spannend genoeg kan zijn. Beide situaties zorgen niet zelden voor ongemak en onzekerheid. Beide situaties zijn bovendien te verklaren met Sensorische Informatieverwerking: de manier waarop onze hersenen informatie verwerken.
Een goede informatieverwerking maakt dat iemand soepel functioneert, zonder bijvoorbeeld steeds afgeleid te zijn. Bij haperingen in de informatieverwerking kan juist afwijkend gedrag ontstaan. Om een breder publiek kennis te laten maken met de wondere wereld van Sensorische Informatie-verwerking, schreef Karen de Vriend dit boek. Ze geeft hiermee inzicht in het effect van zintuiglijke prikkels op ons gedrag en hoopt op meer begrip voor de kinderen en volwassenen die hiermee kampen. Zij zijn niet anders, maar reageren simpelweg soms anders op de wereld om hen heen.