Kind & Gezin
Is jouw kind/puber snel geprikkeld, barst soms plotseling uit in woede of verdriet, komt juist niet op gang en is vaak afwezig, valt slecht in slaap? Merk je dat het op school lastig is om opdrachten uit te voeren, bij de les te blijven of het verschil tussen gedrag op school en thuis heel groot? Heb je vragen over je gevoelige meer- of hoogbegaafde kind/puber? Dan denk ik graag met jullie mee!
“Praktische oplossingen passend bij jouw gezin"
Hulpvraag
We kijken samen naar jullie hulpvraag en ontrafelen die door de bril van de sensorische informatieverwerking. Door middel van onderzoek gaan we op zoek naar de oorzaak, gevolgd door praktische adviezen en handvatten. Begrijpen van gedrag is de eerste stap, gevolgd door grip op gedrag.
Ouders zijn als eerste aan zet om hun kind te ondersteunen in het dagelijks leven, daarom zijn praktische adviezen aan ouders altijd het eerste begin van een behandeling. Daarna volgt indien nodig behandeling van het kind zelf. Meer informatie over de praktische werkwijze vind je hier
school
Loopt jouw kind/puber op school tegen problemen aan als gevolg onder- of overprikkeling, of als gevolg van niet passend onderwijs? Ook dan kijk ik graag met jullie mee.
Zorg kan opgestart worden als er bij kind/jeugdige of ouders ook een hulpvraag is. Heeft alleen school een hulpvraag, dan kan de school contact met mij opnemen.
We starten met het intake- en onderzoekstraject. Als de oorzaak van de hulpvraag in beeld is nemen we indien gewenst contact op met school.
Oplossingen zijn onder andere gerichte adviezen die passen bij de leerkracht en haalbaar zijn om uit te voeren. We kijken bijvoorbeeld naar de plek in de klas, hoe werk wordt aangeboden, wat we kunnen doen om de werkhouding te verbeteren, zowel voor over- als onderprikkelde kinderen.
Daarnaast kan ik ondersteunen bij jeugdigen die een andere manier van leren hebben dan gemiddeld en die vastlopen op school. Kennis rondom leren, meer- en hoogbegaafdheid en alternatieve lesmethodes neem ik hierin mee.
andere diagnosen
Soms zijn kinderen of jongeren al ergens psychologisch of psychiatrisch onderzocht en is er een diagnose. Of zijn er vermoedens van zo’n diagnose. Ook dan kan ik goed met jullie aan de slag als de hulpvraag passend is.
Want ieder mens heeft zijn eigen brein en dus zijn eigen manier van verwerken van zintuiglijke prikkels. Die kunnen we altijd in beeld brengen inclusief de impact op gedrag en jullie hulpvraag. Daaruit volgen altijd meer inzicht in gedrag en praktische oplossingen en zal het beter gaan. Ongeacht een eventuele diagnose. Natuurlijk nemen we de diagnose of eerder gedaan onderzoek wel mee indien nodig.
Advies op afstand
Woon je verder weg en wil je toch graag mijn hulp? Dat kan. Op basis van jullie verhaal en een vragenlijst kan ik soms – zonder het kind zelf gezien te hebben – al een basisadvies geven. We doen dan en intakegesprek via Teams en ik stuur een vragenlijst. Daarna maak ik een advies. Soms komt het voor dat een gezin voor een keer naar de praktijk komt voor onderzoek, dan is mijn advies completer. Op afstand kan ik ook contact hebben met de leerkracht indien gewenst.
Ik help ook
Zorg & Onderwijs
Heb je als zorg- of onderwijsprofessional vragen over een kind? Wil je graag dat ik met je meekijk en -denk? Bijvoorbeeld bij een complexe casus als SI-specialist of in de klas over kinderen met concentratieproblemen? Of hoe om te gaan met afwijkend gedrag van patiënten of zorgbehoevenden? Graag kijk ik met je mee!