Over Karen de Vriend

Karen de Vriend is kinderfysiotherapeut, therapeut in de Sensorische Informatieverwerking en oprichter van Sensory Lab. Sinds 2008 ziet ze in haar eigen praktijk veel kinderen met SI-problematiek. Vanuit haar wens om mensen verder te helpen, begeleidt en adviseert Karen kinderen, ouders en inmiddels ook volwassenen. Steeds vaker wordt Karen ingezet als coach van zorgteams en geeft ze workshops en cursussen over Sensorische Informatieverwerking en is ze als docent Sensorische Informatieverwerking verbonden aan Fortior en Kenniscentrum SIEM.

"Ik ben blij dat ik mensen met Sensory Lab meer inzicht kan geven in hun gedragingen.”

Neurologische verklaring vinden voor gedragsproblemen

Vanuit de wil om met mensen te werken, overwoog Karen eerst een Geneeskundestudie. Het contact tussen arts en patiënt was haar echter niet intensief en persoonlijk genoeg, daarom koos ze voor Fysiotherapie (Amsterdam, 2001). Een specialisatie in Kinderfysiotherapie (Utrecht, 2006) bracht haar dichter bij haar doel: kinderen helpen. Al snel en al doende, ontdekte ze dat fysieke problemen of beperkingen vaak niet op zichzelf staan, maar worden ingegeven door andere factoren dan alleen de spieren, gewrichten en coördinatie. Een opleiding Sensorische Informatieverwerking (Rotterdam, 2008) gaf haar daar vervolgens meer inzicht in: alles viel op zijn plek. “Alles rondom Sensorische Informatieverwerking wilde ik weten. Neurologie – het veld waarin we ons begeven – vind ik mateloos interessant. De kennis over zintuiglijke informatieverwerking geeft zoveel verdieping, dat je problemen beter kunt verklaren en behandelen omdat het de diepere laag van de oorzaak bloot legt. Een neurologische verklaring vinden voor gedragsproblemen dat geeft me dagelijks veel voldoening en energie. Ik ben blij dat ik mensen met Sensory Lab meer inzicht kan geven in hun gedragingen.”

Gouden tip

Karen de Vriend woont en werkt in Steenbergen. Ze is echtgenote van Olaf en moeder van Hidde en Tieme. Als ze niet werkt, gaat ze het liefst op vakantie naar een camping middenin het bos. “Daar zijn vooral veel bomen en geen grote zwembaden en glijbanen. Mijn kinderen vinden het er heerlijk, middenin de natuur, en ook ik kom er tot rust.” Haar Gouden tip voor iedereen? Karen: “In mijn werk zie ik dat veel ouders en kinderen zoveel moeten van zichzelf, omdat het zogenaamd hoort. Laat dat los. Geniet van leuke dingen en durf vaker ‘nee’ te zeggen, tegen weer een speelafspraak, verjaardag of etentje. Zeg vaker ‘nee’ tegen dingen waarvan je te vaak moet zuchten.”

Sensorylab_Karen_A
Sensorylab_Karen_B
Sensorylab_Karen_c