Over Sensory Lab

Sensory Lab gebruikt kennis en kunde over de zintuiglijke prikkelverwerking om jouw hulpvraag en die van je kind te ontrafelen en te komen tot praktische oplossingen. Door middel van onder andere gesprekken en onderzoeken brengen we de zintuiglijke prikkelverwerking in kaart en gaan op zoek naar de oorzaak van hulpvraag. Als we de oorzaak goed in beeld hebben, gaan we aan de slag met praktische oplossingen. Vaak betekent dat dat je eerst als ouder/verzorger aan de slag gaat met je kind en indien nodig doe ik dat ook in de praktijk. 

Hulpvragen in de praktijk zijn divers: van onder andere slaap-, werkhoudings- en leerproblemen tot last ervaren in een drukke omgeving, niet op gang komen en boosheid en agressie. Maar ook uit de pas lopen op school. 

Sensory Lab is er voor kinderen en hun ouders, en ook voor professionals in zorg en onderwijs. Werken altijd op maat: 

  • Bij individuele problemen geven we je door middel van onderzoek, een behandelplan, advies, coaching en opvoedondersteuning meer grip op gedrag.
  • Als professional ondersteunen we je graag bij het oplossen van cliëntgerichte problemen én verzorgen we scholing op maat.

“We begrijpen ons kind veel beter. We hebben geleerd om bewuster te kiezen wat we wel of juist niet doen. Dat geeft rust voor onze hele gezin! ”

Neurologische verklaring vinden voor gedragsproblemen

Sensorische informatieverwerking is een moeilijk woord voor zintuiglijke prikkelverwerking. Het is het vermogen om informatie uit ons lichaam en de omgeving op te nemen door middel van onze zintuigen, deze informatie te verwerken en daarop te reageren met een gepaste reactie. Een ander woord hiervoor is zintuiglijke prikkelverwerking. Een goede sensorische informatieverwerking maakt dat iemand soepel kan functioneren in zijn dagelijks leven, zonder voortdurend afgeleid te zijn. Mensen die kampen met ‘haperingen’ in deze verwerking, kunnen tegen problemen aanlopen. Ze kunnen extreem uitblinken of juist minder goed zijn in  bepaalde activiteiten, kunnen onhandig zijn en vaak vallen of juist oneindig willen en kunnen klimmen. Ze kunnen fysieke aanrakingen intenser voelen (pijn, kriebel, ongemak), concentratieproblemen hebben, onrustig zijn of juist stil en teruggetrokken of last hebben van geluid. In veel gevallen komt informatie bij deze mensen te sterk of juist te zwak binnen in de hersenen, waardoor ze er overmatig of juist onvoldoende op reageren.

‘Meer grip op gedrag met Sensory Lab’

Sensory Lab is er om deze mensen – én hun directe omgeving – te helpen, door onderzoek, advies, behandeling en coaching. Dat doen we voor verschillende doelgroepen. Lees hieronder welke diensten we voor welke doelgroepen aanbieden én hoe wij te werk gaan.

Kind & gezin

Gedrags- of leerproblemen drukken niet alleen zwaar op een kind, maar ook op de rest van het gezin. Sensory Lab analyseert en adviseert, voor meer grip op de situatie.

Meer informatie

Zorg & Onderwijs

Heb je als zorg- of onderwijsprofessional vragen over een kind? Wil je graag dat ik met je meekijk en -denk? Bijvoorbeeld bij een complexe casus als SI-specialist of in de klas over kinderen met concentratieproblemen?  Of hoe om te gaan met afwijkend gedrag van patiënten of zorgbehoevenden? Graag kijk ik met je mee!

Meer informatie

Onze werkwijze

  1. Ontrafelen van jullie vragen in een gesprek
  2. Onderzoek naar de zintuiglijke prikkelverwerking
  3. Maken Sensorisch Profiel
  4. Uitleg van het sensorische profiel zorgt voor praktische oplossingen voor het dagelijks leven, zowel thuis als op school.
  5. Coaching cliënt, ouders, en leerkrachten
  6. Behandeling in de praktijk
  7. Verandering en behalen doelstellingen