Over Sensory Lab

Sensory Lab gebruikt kennis en kunde over de zintuiglijke prikkelverwerking om gedrag te verklaren. Van onder andere slaap-, werkhoudings- en leerproblemen tot last ervaren in een drukke omgeving, niet op gang komen en boosheid en agressie. We zijn er voor kinderen en hun ouders, volwassenen en ook voor professionals in zorg en onderwijs. Werken altijd op maat: 

  • Bij individuele problemen geven we u door middel van onderzoek, een behandelplan, advies, coaching en opvoedondersteuning meer grip op gedrag.
  • Als professional ondersteunen we u graag bij het oplossen van cliëntgerichte problemen én verzorgen we scholing op maat.

“We begrijpen ons kind veel beter. We hebben geleerd om bewuster te kiezen wat we wel of juist niet doen. Dat geeft rust voor onze hele gezin! ”

Neurologische verklaring vinden voor gedragsproblemen

Sensorische informatieverwerking is een moeilijk woord voor zintuiglijke prikkelverwerking. Het is het vermogen om informatie uit ons lichaam en de omgeving op te nemen door middel van onze zintuigen, deze informatie te verwerken en daarop te reageren met een gepaste reactie. Een ander woord hiervoor is zintuiglijke prikkelverwerking. Een goede sensorische informatieverwerking maakt dat iemand soepel kan functioneren in zijn dagelijks leven, zonder voortdurend afgeleid te zijn. Mensen die kampen met ‘haperingen’ in deze verwerking, kunnen tegen problemen aanlopen. Ze kunnen extreem uitblinken of juist minder goed zijn in  bepaalde activiteiten, kunnen onhandig zijn en vaak vallen of juist oneindig willen en kunnen klimmen. Ze kunnen fysieke aanrakingen intenser voelen (pijn, kriebel, ongemak), concentratieproblemen hebben, onrustig zijn of juist stil en teruggetrokken of last hebben van geluid. In veel gevallen komt informatie bij deze mensen te sterk of juist te zwak binnen in de hersenen, waardoor ze er overmatig of juist onvoldoende op reageren.

‘Meer grip op gedrag met Sensory Lab’

Sensory Lab is er om deze mensen – én hun directe omgeving – te helpen, door onderzoek, advies, behandeling en coaching. Dat doen we voor verschillende doelgroepen. Lees hieronder welke diensten we voor welke doelgroepen aanbieden én hoe wij te werk gaan.

Kind & gezin

Gedrags- of leerproblemen drukken niet alleen zwaar op een kind, maar ook op de rest van het gezin. Sensory Lab analyseert en adviseert, voor meer grip op de situatie.

Meer informatie

Volwassenen

Al jarenlang heeft u vrijwel dagelijks last van problemen die u maar moeilijk kunt verklaren. Wat u wel weet, is dat het u belemmert uw werk goed te doen en uw leven onbezorgd te leiden. Sensory Lab zoekt naar antwoorden en oplossingen.

Meer informatie

Zorg & Onderwijs

Hoe om te gaan met overprikkelde leerlingen of kinderen met concentratieproblemen? Hoe om te gaan met afwijkend gedrag van patiënten of zorgbehoevenden? Sensory Lab kijkt en coacht graag mee.

Meer informatie

Onze werkwijze

  1. Ontrafelen van jullie vragen in een gesprek
  2. Onderzoek naar de zintuiglijke prikkelverwerking
  3. Maken Sensorisch Profiel
  4. Uitleg van het sensorische profiel zorgt voor praktische oplossingen voor het dagelijks leven, zowel thuis als op school.
  5. Coaching cliënt, ouders, en leerkrachten
  6. Behandeling in de praktijk
  7. Verandering en behalen doelstellingen