Over Sensory Lab

Sensory Lab stelt sensorische informatieverwerking en fysiotherapie centraal, voor zowel kinderen als hun ouders en andere directe betrokkenen. Dat doen wij op maat en door middel van onderzoek, doelstellingen, een behandelplan, advies en coaching.

“We begrijpen ons kind veel beter. We hebben geleerd om bewuster te kiezen wat we wel of juist niet doen. Dat geeft rust voor onze hele gezin! ”

Neurologische verklaring vinden voor gedragsproblemen

Sensorische Informatieverwerking is het vermogen om informatie uit ons lichaam en de omgeving op te nemen door middel van onze zintuigen, deze informatie te verwerken en daarop te reageren met een gepaste reactie. Een ander woord hiervoor is zintuiglijke prikkelverwerking. Een goede sensorische informatieverwerking maakt dat iemand soepel kan functioneren in zijn dagelijks leven, zonder voortdurend afgeleid te zijn. Mensen die kampen met ‘haperingen’ in deze verwerking, kunnen tegen problemen aanlopen. Ze kunnen extreem uitblinken of juist minder goed zijn in  bepaalde activiteiten, kunnen onhandig zijn en vaak vallen of juist oneindig willen en kunnen klimmen. Ze kunnen fysieke aanrakingen intenser voelen (pijn, kriebel, ongemak), concentratieproblemen hebben, onrustig zijn of juist stil en teruggetrokken of last hebben van geluid. In veel gevallen komt informatie bij deze mensen te sterk of juist te zwak binnen in de hersenen, waardoor ze er overmatig of juist onvoldoende op reageren.

‘Meer grip op gedrag met Sensory Lab’

Sensory Lab is er om deze mensen – én hun directe omgeving – te helpen, door onderzoek, advies, behandeling en coaching. Dat doen we voor verschillende doelgroepen. Lees hieronder welke diensten we voor welke doelgroepen aanbieden én hoe wij te werk gaan.

Kind & gezin

Gedrags- of leerproblemen drukken niet alleen zwaar op een kind, maar ook op de rest van het gezin. Sensory Lab analyseert en adviseert, voor meer grip op de situatie.

Meer informatie

Volwassenen

Al jarenlang heeft u vrijwel dagelijks last van problemen die u maar moeilijk kunt verklaren. Wat u wel weet, is dat het u belemmert uw werk goed te doen en uw leven onbezorgd te leiden. Sensory Lab zoekt naar antwoorden en oplossingen.

Meer informatie

Zorg & Onderwijs

Hoe om te gaan met overprikkelde leerlingen of kinderen met concentratieproblemen? Hoe om te gaan met afwijkend gedrag van patiënten of zorgbehoevenden? Sensory Lab kijkt en coacht graag mee.

Meer informatie

Onze werkwijze in vijf stappen:

  1. Onderzoek
  2. Sensorisch Profiel
  3. Oplossingen en oefeningen
  4. Doelstellingen en begeleiding
  5. Verandering